Toplotne črpalke Termoshop

toplotne-crpalkeKateri način ogrevanja izbrati, je sedaj vprašanje. Vedno več potrošnikov se odloča za energetsko učinkovite in predvsem okolju neškodljive načine ogrevanja. En izmed takšnih načinov ogrevanja je definitivno ogrevalna naprava, ki se ji reče toplotna črpalka. Za toplotne črpalke se odloča vsako leto več ljudi, saj te črpalke koristijo obnovljive vire energije. Kaj to dejansko pomeni? Toplotne črpalke koristijo energijo sonca, ki se kopiči v zraku, vodi ali zemlji. Za več informacij o toplotnih črpalkah obiščite spletno stran TermoShop (https://www.termoshop.si).

S toplotno črpalko lahko efektivno privarčujemo, kajti stroški ogrevanja se zmanjšajo. Ključnega pomena je tudi dejstvo, da so toplotne črpalke izjemno prijazne do okolja, kajti njihova tehnologija je novodobna. Toplotne črpalke izkoriščajo kar ¾ energije iz okolice in samo ¼ energije iz omrežja,  kar predstavlja izjemno zmanjšanje količin ogljikovega dioksida v zraku.

Toplotne črpalke predstavljajo rešitev kar na treh področjih. Prva rešitev je na področju ogrevanja sanitarnih vod. Če podamo klasičen primer à tuširanje najstnikov. Vam je kaj znano? Milijon krat ste že prosili svojo najstnico, naj se ne tušira eno uro, ampak zmeren čas, ker bo porabila celotno toplo vodo. In seveda prošnjo presliši. In nato še ostanejo trije člani, ki imajo dve možnosti, ali počakajo, da se voda ponovno ogreje, ali pa se gredo tuširati z mrzlo vodo. In s toplotno črpalko lahko rešimo ta problem.

Druga rešitev s pomočjo toplotne črpalke je na področju ogrevanja prostorov. Ogrevanje prostorov s toplotno črpalko v novogradnjah je že navada. Kajti raba energije je mizerna. Ogrevanje prostorov s toplotno črpalko starih hiš pa se ne priporoča. Kajti ključnega pomena je, da je izolacija hiše in oken primerna.

Tretja rešitev s pomočjo toplotne črpalke pa je na področju hlajenja prostorov. To predstavlja čisto novost, za kar pa je potrebna tako imenovana reverzibilna toplotna črpalka. Te toplotne črpalke imajo vgrajen poseben sistem, s pomočjo katerega se spremeni način delovanja toplotne črpalke.

In katero rešitev s toplotno črpalko boste izbrali vi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>