Toplotna črpalka za sanitarno vodo in ekologija

Vam ni vseeno za naravo in prihodnost vaših otrok? Verjetno že skrbite za recikliranje in zmanjšujete količine odvržene hrane. Lahko pa naredite že več. Toplotna črpalka za sanitarno vodo je najbolj ekološki način ogrevanja sanitarne vode za vašo hišo. Za več informacij kliknite na črpalke Termoshop.

Slišati je kot nekaj kompliciranega. Z veliko gumbi, stikali in cevmi v vse smeri. V resnici je toplotna črpalka za sanitarno vodo videti podobno kot klasičen električni bojler za vročo vodo. Le na vrhu ima nekaj dodatne elektronike in kompresor. In kaj je na njej tako naravi prijaznega? Je veliko bolj ekološka kot ogrevanje vode na olje, na plin ali elektriko. Za delovanje potrebuje nekaj elektrike, večino energije pa pridobi iz svoje okolice.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo deluje ravno obratno kot hladilnik. Hladi okolico in segreva vodo v svoji notranjosti. Pri tem pa porabi precej manj kot bi jo porabili z gretjem vode samo z elektriko. Večji del delovanja ji zagotavlja obnovljiv vir in to je zrak.

Če bi bili radi še bolj naravi prijazni jo lahko združimo še s sistemom ogrevanja hiše na obnovljive vire. Toplotna črpalka za sanitarno vodo in peč na pelete ali še toplotna črpalka za ogrevanje. Možne so tudi kombinacije z sončnimi celicami.

S nakupom in vgradnjo boste storili ne le nekaj za naravo ampak tudi za vašo denarnico. Prihranek bo občuten na  daljši rok. Po začetnem denarnem vložku bodo stroški, ki jih bo naredila toplotna črpalka za sanitarno vodo precej manjši kot pri ostalih načinih gretja sanitarne vode. Delala pa vam bo zelo dolgo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>