Okna za občutek svobode

Hiša bi brez oken in vrat res izgledala nekoliko čudno. Človeško oko namreč nenehno išče v svoj objektiv očem prijetno sliko, širino, svobodo … Okna in vrata, če so ta seveda steklena, to tudi omogočajo. Kljub temu da smo udobno zleknjeni v svoj najljubši naslonjač ali sedimo z družino ob prijetnem kosilu, imamo vedno občutek prostranstva.

Še poseben užitek je naravo udobno spremljati v mrzlih zimskih dneh ali pozno jeseni in zgodaj spomladi, seveda v zavetrju našega toplega doma. Zimski vrt, ki je lahko podaljšana dnevna soba, nam tako omogoča užitek panoramskega razgleda tudi v hladnejših dneh, ko imamo sicer zaradi odlične zasteklitve pravzaprav občutek, kot da smo zunaj na prostem. Če živimo v hrupnem okolju pa poskrbimo še za zvočno izolacijo, ki jo dosežemo s čim večjo debelino stekel in čim večjo razdaljo med njimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>