Namestitev IR toplotnih plošč na stene v prostoru

IR grelne plošče so namenjene za učinkovito ogrevanje prostora, kjer je njihov videz zelo eleganten in zato prostor tudi zaokrožijo v dizajnersko celoto. IR grelne plošče prav tako zagotavljajo udobno toploto, pri čemer ne potrebujejo veliko vzdrževanja. Infrardeče panele lahko namestimo na različnih mestih v prostoru, saj so za montažo in pozicioniranje enostavnejši in bolj priročni, kot so na drugi strani prostorsko omejene tradicionalne grelne naprave. Večina ljudi si želi IR toplotne plošče namestiti na stene.

Nameščanje IR grelnih plošč na stene

Pri nameščanju IR grelnih plošč na stene moramo poskrbeti, da bomo večje plošče namestili vsaj meter in pol od tal, pri tem pa manjše IR grelne plošče lahko namestimo vsaj 1,2 metra od tal. Tak sistem montaže zagotavlja, da se infra žarki, ki jih oddajajo infrardeči paneli, enakomerno razporedijo v prostoru, pri čemer ne prihaja do prekinitev oddajanja toplote.

Pravilna namestitev IR toplotnih plošč bo povečala učinkovitost oddajanja toplote po celotnem prostoru. Infrardeči paneli so najpogosteje nameščeni prav na stene, saj od tu infra žarki neovirano potujejo do predmetov ali ljudi, ki jih želimo primerno segreti.

Prednosti montaže IR grelnih plošč na stene

Prednost montaže IR grelnih plošč na stenah je v tem, da nasprotne stene absorbirajo infra žarke in se s tem posledično tudi segrevajo. Predvsem starejše stavbe z minimalno izolacijo imajo koristi od takšnega načina ogrevanja, saj infrardeči paneli s svojim oddajanjem toplote uspešno sušijo vlažne zunanje stene in preprečujejo nastanek plesni.

IR grelnike pa lahko namestimo nekoliko nižje na steno, da bodo pri tem ogrevali tla in ustvarjali enak učinek, kot ga daje talno ogrevanje. Na steni pod mizo lahko namestimo manjšo IR grelno ploščo, ki bo skrbela za to, da bomo imeli vedno tople noge.