Če vam niso všeč bela pvc okna, izberite barvne dizajne

pvc oknaKo se prvič pojavila PVC okna, je veliko ljudi zmotila bela barva, ki so jo mnogi povezovali s tisto klasično plastiko, hkrati pa so bili takrat ljudje bolj naklonjeni lesu, ki so ga kot edinega poznali, tako da jim ta barva nikakor ni sodila zraven barve fasade. Glede na to, da so barvne palete fasad danes izredno raznolike in da je tudi les danes vedno bolj uporabljen tudi pri gradnji, pa je jasno, da so se prej ali slej morale pojaviti tudi različne barve za PVC okna.

Tako danes ne poznamo samo lesenega dizajna takšnih oken, temveč drugi, nestandardni odtenki. Tako najdemo tudi na primer lesene barve PVC oken, sive, črne, modre in podobne. Tako so danes PVC okna možna tudi na primer v brunarici, česar si nekdaj seveda nismo mogli predstavljati, saj bela PVC okna res ne gredo v hišo iz lesa, hkrati pa jih tudi lahko kombiniramo z različnimi barvnimi odtenki fasade.

So pa na voljo takšna PVC okna, ki imajo barvne dekorje samo na zunanji strani, samo na notranji strani ali pa na zunanji in notranji. Cena za takšna PVC okna je seveda drugačno od klasičnih belih, najdražja pa so takšna, ki imajo barvni dekor na zunanji in na notranji strani.

Nekateri pa gredo v domišljiji tako daleč, da se odločijo na zunanji strani za eno barvo, na notranji strani pa se odločijo za drugo barvo. Tudi to je namreč povsem izvedljivo in se ljudje odločajo.